+31 180 620211 / +31 180 626845

Drukmetingen

Een van de fysische grootheden welke wij kunnen meten is druk. Dit vindt onder andere toepassing in het meten van de verbrandingsdrukken van de grotere dieselmotoren. Dit geeft een inzicht in het verbrandingsgedrag van deze motoren, en kan worden gebruikt als onderdeel van de conditiebepaling van deze installatie. Aspecten zoals maximaal druk niveau, drukstijging, ontstekingstijdstip, verbrandingsinhoud etcetera kunnen zo nauwkeurig worden bepaald.

Deze metingen worden dan vaak gecombineerd met andere aspecten zoals vermogensmetingen, trillingsgedrag, uitlaatgastemperaturen en uitlaatgasanalyse.

Ook de druk of verschildruk over centrifugaalpompen kan worden gemeten zoals wordt toegepast bij rendementsmetingen. DIt kan dan weer in combinatie met een vermogensmeting en de flowmeting maakt het in dat geval compleet.

Als laatste is zeker niet onbelangrijk het meten van drukken en drukpulsaties in allerhande systemen varierende van ballast- en compensatiesystemen, hydraulische systemen tot zelfs drukgolven bij schietproeven. Dit is uiteraard mogelijk met meerdere sensoren parallel in combinatie met trillingsmetingen, flowmetingen of andere parameters die op dat moment van invloed zijn en dat alles gecombineerd op 1 registratie systeem.