+31 180 620211 / +31 180 626845

Krachtmetingen

Voor krachtmetingen kunnen we onderdelen of structuren voorzien van rekstroken, maar als fabrikant van krachtsensoren hebben we ook een aantal gecalibreerde sensoren die we in kunnen zetten om trek- of drukkracht te meten.

Voor permanente oplossingen en eventueel huur kan onze Monitoring afdeling u van dienst zijn, en voor uitvoering van metingen, al dan niet in combinatie met andere parameters is de Diagnose afdeling u graag van dienst.

Typische voorbeelden van door ons uit te voeren metingen zijn:

  • Weging van structuren op 3 of 4 steunpunten tot 50 ton per steunpunt.
  • Bepalen van oplegreacties van bruggen voor bepaling van het juiste contragewicht.
  • Trekkracht meting voor het testen van lieren of remmen.
  • Paaltrekmetingen (bollard pull) van sleepboten en eventueel andere schepen voor beoordeling van voortstuwingsrendement.
  • Meten/ wegen van een last in een kraan.
  • Controle en afregelen van reeds ingebouwde sensoren.

Het beschikbare programma van sensoren wisselt, maar loopt voor trekkracht (met Lloyd’s certificaat) normaliter tot 500 ton en voor drukkracht tot circa 50 ton per sensor.

Daarnaast beschikken we voor beproevingen in huis nog over een tweetal gecalibreerde en gecertificeerde druk / trekbanken in een range tot 500 ton druk en effectief circa 50 ton trekkracht. Daar waar nodig maken we gebruik van faciliteiten van derden in binnen- en buitenland om daarop nog zwaardere beproevingen uit te voeren.